Facebook က သင့္ရဲ႕ အေကာင့္ကို ပိုမိုလံုျခံဳေစဖို႔ Trusted Contacts
ဆိုတဲ့ စြမ္းေဆာင္ခ်က္ကို ထည့္သြင္းေပးထားပါတယ္။ အဲဒီ စြမ္းေဆာင္ခ်က္ကို
အသံုးျပဳရင္ Password ေမ့လို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ Hack ခံရလို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ သင့္
သူငယ္ခ်င္းေတြရဲ႕ အကူအညီနဲ႔ သင့္အေကာင့္ကို ျပန္လည္ ရယူ
အသံုးျပဳႏိုင္မွာပါ။
Trusted Contacts မ်ားကို သတ္မွတ္ျခင္း။
Trusted Contacts ကို အသံုးျပဳဖို႔ သင့္ရဲ႕ Facebook အေကာင့္ထဲသို႔ Log In ၀င္ပါ။ Account Settings ထဲကတဆင့္ Security က႑ကို သြားပါ။ ဘယ္ဘက္ Sidebar မွ Trusted Contacts ကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ၿပီး ညာဘက္မွ Choose Trusted Contacts ကို ႏွိပ္ပါ။
Trusted Contacts မ်ားကို သတ္မွတ္ျခင္း။
Trusted Contacts ကို အသံုးျပဳဖို႔ သင့္ရဲ႕ Facebook အေကာင့္ထဲသို႔ Log In ၀င္ပါ။ Account Settings ထဲကတဆင့္ Security က႑ကို သြားပါ။ ဘယ္ဘက္ Sidebar မွ Trusted Contacts ကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ၿပီး ညာဘက္မွ Choose Trusted Contacts ကို ႏွိပ္ပါ။
ေနာက္တစ္္ဆင့္မွာ Trusted Contacts စြမ္းေဆာင္ခ်က္က သင့္ကို ဘယ္လို
ကူညီေပးႏိုင္လဲဆိုတာ ရွင္းျပေပးမွာပါ။ Choose Trusted Contacts ခလုတ္ကို
ႏွိပ္ပါ။
အနည္းဆံုး သူငယ္ခ်င္း သံုးေယာက္ကေန အမ်ားဆံုး ငါးေယာက္အထိ Trusted Contacts
အျဖစ္ သတ္မွတ္လို႔ ရပါတယ္။ နာမည္ေတြကို တစ္ခုခ်င္းစီ ရိုက္ထည့္ၿပီး
သူငယ္ခ်င္း List က်လာရင္ အဲဒီထဲက သင့္ရဲ႕ သူငယ္ခ်င္းကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ၿပီး
ေရြးခ်ယ္ပါ။ သူငယ္ခ်င္းမ်ား ေရြးခ်ယ္ၿပီးရင္ Confirm ခလုတ္ကို ႏွိပ္ပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ သင့္ရဲ႕ Password ကို ရိုက္ထည့္ေပးပါ။ ဒါကေတာ့ သင့္ရဲ႕
လံုျခံဳေရးအတြက္ Facebook က စစ္ေဆး အတည္ျပဳတာပါ။






